Annuleren

annuleringsservice – annuleringsvoorwaarden

We gaan er niet van uit, maar soms moet een reis onverhoopt geannuleerd worden.  Hoe pijnlijk de reden van een annulering ook kan zijn, voor Het Catshuys is het onmogelijk om van alle annuleringen de financiële gevolgen te dragen; de kamer komt leeg te staan terwijl we al meermalen ‘nee’ hebben verkocht aan andere belangstellenden en de lege kamer is in veel gevallen niet zo snel weer opgevuld. 

De risico’s die verbonden zijn aan het maken van een reservering (je weet immers nooit wat er in de toekomst kan gebeuren) liggen geheel bij jou als eigenaar. Maar om deze risico’s voor alle partijen zo laag mogelijk te houden, hebben we een annuleringsservice in het leven geroepen. Zie het als een annuleringsverzekering, maar dan zonder ‘kleine lettertjes’! 

Hieronder lees je er alles over! 

Annuleringsservice

Met een annuleringsservice kun je een reservering annuleren zonder opgaaf van reden of verklaring. Bijvoorbeeld: bij ziekte of overlijden van je kat (maar ook van jezelf of een familielid), een negatief reisadvies, een relatie beëindiging, een alternatieve verzorging voor je kat, overmacht of welke andere reden dan ook, ben je geen annuleringskosten verschuldigd.  Ook bij het voortijdig afbreken van een verblijf, worden de resterende dagen vergoed.  

Bij annulering worden alleen de kosten van de annuleringsservice + € 25,- administratiekosten in rekening gebracht. 

De kosten voor de annuleringsservice zijn 10% van de verblijfskosten. Deze kosten worden niet gerestitueerd bij een annulering.

Bij elke annulering worden tevens € 25,- administratiekosten in rekening gebracht, ongeacht of de annuleringsservice is bijgeboekt. 

1. De annuleringsservice kan tot 7 dagen na de reservering afgesloten worden. Reserveringen binnen 2 maanden voor aanvang van het verblijf komen ook in aanmerking voor de annuleringsservice echter de 7 dagen bedenktijd zijn dan niet van toepassing. Je sluit de annuleringsservice dan gelijk af bij de reservering. 

2. Een ‘verschuiving’ van een reservering, indien deze in een geheel andere periode gaat plaatsvinden, wordt gezien als een annulering. Je maakt dan weer een nieuwe reservering waar opnieuw een annuleringsservice bij afgesloten kan worden. 

3. Na annulering van een bestaande reservering zónder annuleringsservice, geldt een ‘wachttijd’ van 1 maand om een nieuwe reservering voor (gedeeltelijk) diezelfde verblijfsperiode te maken mét annuleringsservice. 

Op het reserveringsformulier kun je aangeven of je de annuleringsservice erbij wilt boeken door deze optie aan te vinken. Op de schriftelijke reserveringsbevestiging/factuur zie je de kosten voor deze service apart vermeld staan.

Een annulering kan per e-mail, whatsapp of telefonisch worden doorgegeven waarna je desgewenst een schriftelijke bevestiging ontvangt. Eventuele vooruitbetalingen van de verblijfskosten worden op je rekening retour gestort, minus € 25,- administratiekosten. 

De annuleringsservice is niet verplicht; indien geen gebruik wordt gemaakt van deze service hanteren wij zonder uitzondering de annuleringsvoorwaarden zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden van Het Catshuys.  

Het Catshuys is aangesloten bij de brancheorganisatie Dibevo en hanteert de annuleringsvoorwaarden conform art. 9 van de Dibevo Algemene Voorwaarden. 

Kosten bij annuleren zonder annuleringsservice:  

Indien de annulering wordt gedaan:
– tussen 4 en 8 weken voor aanvang van het verblijf: 25% van de verblijfskosten
– tussen 2 en 4 weken voor aanvang van het verblijf: 50% van de verblijfskosten
– tussen 1 en 2 weken voor aanvang van het verblijf: 75% van de verblijfskosten
– tussen 0 en 1 weken voor aanvang van het verblijf: 100% van de verblijfskosten

Bij elke annulering worden administratiekosten in rekening gebracht. 

Scroll naar top