Niesziekte bij de kat

Eén van de meest voorkomende en bekende ziektes bij katten is niesziekte en al klinkt niesziekte niet direct heel ernstig, dat kan het wel zijn!

Het is een zeer besmettelijke aandoening aan de voorste luchtwegen (mond, neus en keel) die door verschillende virussen en/of bacteriën veroorzaakt kunnen worden. 

lees verder...
Stress bij katten

Stress bij katten in het kattenpension

Wat doet stress met katten en wat is het gevaar voor de gezondheid?

Het wordt regelmatig gezegd: “katten zijn gevoelig voor stress”  maar jammer genoeg wordt er  vaak maar weinig mee gedaan. Toch zou het goed zijn om hier wat meer aandacht aan te besteden want het effect van stress bij katten wordt vaak ernstig onderschat!

lees verder...
Fitness kat

Kattenhotel of Kattenpension?

Regelmatig krijg ik de vraag: “wat is nu eigenlijk het verschil tussen een kattenpension en een kattenhotel?” 

Nu heb ik daar wel een eigen mening over als het specifiek gaat over mijn eigen kattenhotel in vergelijking met andere kattenpensions...maar eigenlijk wist ik niet precies wat nu daadwerkelijk het verschil tussen een hotel en pension is. Daarom eerst maar eens Google geraadpleegd en gezocht op: ‘verschil hotel en pension’. 

lees verder...
klik op de rechtermuisknop om de afbeelding te downloaden

Vaccinaties bij de kat

Wat is een vaccinatie nu precies en wat doet het eigenlijk? En is het echt nodig, ook als je kat nooit buiten komt? Is het gevaarlijk en welke risico's zijn eraan verbonden?

Een pasklaar antwoord op deze vragen is moeilijk te geven omdat studies verschillende visies presenteren; vaccineren is een complexe materie waarover de meningen nog steeds behoorlijk verdeeld zijn.

lees verder