Het Catshuys

exclusief kattenhotel

Het Catshuys is een kleinschalig, sfeervol kattenhotel waar rust en ontspanning de boventoon voert! Onze gasten voelen zich snel veilig in hun eigen, compleet ingerichte  kamer, die exclusief voor hén gereserveerd is. 

Er heerst een rustige, ontspannen sfeer. De temperatuur is aangenaam, zoals katten het graag hebben, en op de achtergrond klinkt rustige muziek.

Anders dan in een kattenpension waar katten in een groep verblijven, zijn de sfeervolle hotelkamers exclusief gereserveerd voor alleen jouw kat(ten). De kamer hoeft niet gedeeld te worden met andere, vreemde katten en dát wordt gewaardeerd door onze gasten! De diverse verstop mogelijkheden dragen bij aan een snellere gewenning en geven een gevoel van veiligheid. Zo kunnen onze logés zich al vrij snel gaan ontspannen en genieten van de rust, de lekkere voertjes en de persoonlijke aandacht! 

Ons kattenhotel is centraal gelegen in Nederland, gemakkelijk bereikbaar vanaf de A28 en parkeren kan voor de deur! 

Virtuele tour

Video afspelen

 Virtuele tour

Ik neem je mee tijdens een virtuele rondleiding van ca. 8 minuten door het hotel en vertel je over van alles en nog wat!

Nog niet alle vragen beantwoord na de virtuele tour?  Kijk dan eens bij de ‘veel gestelde vragen’ hieronder  of maak een afspraak voor een persoonlijke ontmoeting. Je bent van harte welkom! 

Vraag - Antwoord

Er zullen ongetwijfeld vragen ontstaan na het bekijken van de website. Of je hebt simpelweg geen zin om naar het antwoord te zoeken… misschien staat je vraag hieronder? Zo niet, neem dan gewoon even contact op door te bellen of een berichtje te sturen via het contactblokje hieronder.

De totaalprijs is afhankelijk van het kamertype en de bezetting. De kamertarieven zijn per dag, inclusief 1 kat. Een extra kat in de kamer (uit hetzelfde gezin) geeft een toeslag. De actuele tarieven vind je op de pagina Kamers.

Het Catshuys heeft geen gemeenschappelijke ruimte; er zal nooit sprake zijn van fysiek contact tussen katten die vreemd zijn van elkaar! Het verplaatsen van de katten vanuit hun eigen (veilige en bekende) kamer naar een onbekende ruimte geeft opnieuw extra stress wat we juist willen voorkomen. De kamers zijn ruim genoeg om te klimmen, naar buiten te kunnen kijken, te spelen met een voerpuzzel, een balletje of zacht speeltje, eventueel v.v. catnip. Er wordt ook met de katten gespeeld om het jacht- en kliminstinct te stimuleren. Meer informatie lees je op de pagina Services.

Het klopt dat een kat nog geen territorium heeft in een vreemde omgeving. Nieuwe katten zullen in een groep echt niet zomaar het gevecht aangaan. Maar territoriumgedrag is niet de enige reden waarom ik kies voor solitaire opvang: katten zijn controlfreaks en hechten veel waarde aan voorspelbaarheid.

En juist die controleerbaarheid en voorspelbaarheid is in een groep niet haalbaar: er komen katten bij en ze gaan weer weg. Er is geen voorspelbaarheid, katten houden elkaar voortdurend in de gaten en alle controle op de omgeving is weg. 
Dit is een ernstige aantasting van het welzijn en kan voor chronische stress zorgen met alle gevolgen van dien! Soms zit de angst zo diep, dat een kat na thuiskomst nog weken van slag is! 

Ik juig het enorm toe dat katten uit vrije beweging naar buiten kunnen; daar kunnen ze immers hun natuurlijke gedrag vertonen wat een positief effect heeft op het welzijn van een kat. Echter, in een kattenhotel of -pension is 'buiten' nog steeds een vorm van gevangenschap. In mijn beleving dus niet persé van toegevoegde waarde.

Daarnaast hanteren wij een hoge hygiëne-standaard en om die te kunnen waarborgen, zou er veel arbeid in het schoonmaken gaan zitten, die tijd besteden wij liever aan de katten.  Tevens willen wij voorkomen dat onze logés belaagd worden door wespen, vlooien, teken en andere mogelijke ziekteverspreiders.

Een kat gaat van nature  heel economisch om met z'n energie: niet verspillen en alleen verbruiken als het een voordeel oplevert (dus: jagen op een prooi). Verveling is het gevolg van een gebrek aan de mogelijkheid om dit gedrag uit te voeren en dat leidt weer tot frustratie. En om te ontladen, gaat een kat sloopgedrag of agressie vertonen...

In Het Catshuys proberen we de 'jacht' na te bootsen door regelmatig te spelen en de kat daadwerkelijk de 'prooi ' te laten vangen. We gebruiken ook voerpuzzels om het brein te activeren.  Zo wordt z'n beloningssysteem bevredigd en dat helpt om verveling en frustratie te voorkomen.  

Een kat eet gemiddeld 50 gram brokjes per dag. Omdat wij als hotel het voer in grote hoeveelheden inkopen, ligt onze inkoopprijs een stuk lager dan wat je zelf betaalt. De kosten van het voer per dag voor 1 kat zijn zo laag, dat dit nauwelijks invloed heeft op de dagprijs. 

Juist als je kat nooit buiten komt, heeft hij geen enkele bescherming opgebouwd en is vaccineren heel belangrijk voor een verblijf in een kattenhotel!

Een vaccinatie heeft tot doel dat een kat  antistoffen gaat aanmaken zodat hij niet ernstig ziek wordt als hij met een virus of bacterie wordt besmet. Katten die nooit buiten komen, worden niet geconfronteerd met deze ziekteverwekkers en maken dus ook geen anti-stoffen aan. De weerstand is daardoor lager dan katten die veel buiten komen en/of wel gevaccineerd zijn.

T.g.v. stress in een kattenhotel (nieuwe omgeving, andere geuren) gaan katten vaak slechter eten wat ze extra vatbaar maakt. Meer informatie over de  vereiste vaccinaties lees je op de pagina Voorwaarden. En wil je meer weten over vaccineren? Lees dan mijn blog: vaccinaties bij de kat

Met titeren wordt de hoeveelheid anti-stoffen in het bloed gemeten. Dit wordt al voor diverse soorten anti-stoffen gedaan maar voor de niesziekte-antistoffen geeft het nog geen betrouwbare uitslag. Daarom is titeren niet voldoende voor een verblijf in Het Catshuys. 

Nou... voor bijna elke kat! De keren dat ik tegen een eigenaar heb gezegd dat een verblijf in Het Catshuys niet de meest geschikte oplossing is voor hun kat, zijn op 1 hand te tellen. Dat heeft alles te maken met de mogelijkheid voor mij om een kat te kunnen vermaken. De meeste katten accepteren de situatie zoals hij is, maar als een kat zo gefrustreerd raakt, dat hij/zij agressie gebruikt om zich af te reageren,  is het niet verantwoord om in Het Catshuys te logeren.  Bij zo'n kat loopt de stress alleen maar op en dat strookt niet met mijn doel om de stress zo snel mogelijk te reduceren. 

Op de leeftijd van 16 weken kan een kitten al komen logeren, mits hij/zij gevaccineerd is op de leeftijd van 9 en 12 weken én een Bb (Bordetella bronchiseptica) neusdruppelvaccinatie heeft gehad. Deze Bb vaccinatie moet minimaal 6 weken voorafgaand aan het verblijf gegeven worden. 

Dat hangt voor een groot deel van je kat af; een jonge, avontuurlijke kat kan minder lang in een beperkte ruimte blijven dan een oudere kat die niet meer veel uitdagingen nodig heeft. 
Een periode van 3-4 weken tijdens vakantie is acceptabel, een langer verblijf is altijd bespreekbaar.  

Onze locatie

Horsterweg 158
3853 JE  ERMELO

Openingstijden voor in- en uitchecken

ochtend middag/avond
maandag 11.00 - 13.00 uur 19.00 - 20.00 uur
dinsdag 11.00 - 13.00 uur 19.00 - 20.00 uur
woensdag 11.00 - 12.00 uur gesloten
donderdag 11.00 - 13.00 uur 19.00 - 20.00 uur
vrijdag 11.00 - 13.00 uur 17.00 - 18.00 uur
zaterdag 11.00 - 12.00 uur gesloten

Op zon- en feestdagen is Het Catshuys
voor bezoekers gesloten.

Contact

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Stuur een berichtje en ik zal z.s.m. reageren. 

Scroll naar boven