Annuleringsservice

Annuleringsservice

We gaan er niet van uit, maar soms moet een reis onverhoopt geannuleerd worden. In de reisbranche kunnen we een annuleringsverzekering afsluiten om de kosten te dekken. Er bestaat zelfs een clausule waarin een huisdier opgenomen kan worden, echter deze dekt voornamelijk de medische kosten voor het dier en de kosten voor het afbreken van uw eigen vakantie t.g.v. ziekte of overlijden van uw dier;  kosten die u voor het hotel-/pensionverblijf heeft gemaakt, worden doorgaans niet vergoed.  

Net als de meeste dierenhotels/-pensions werkt ook Het Catshuys met Algemene Voorwaarden, waarvan de annuleringsvoorwaarden conform art. 9 van de Dibevo Algemene Voorwaarden zijn. Kosteloos annuleren kan tot 2 maanden voor aanvang van het verblijf maar in veel gevallen moet juist op kortere termijn voor aanvang van het verblijf geannuleerd worden. Volgens de annuleringsregeling is een percentage van de verblijfssom verschuldigd indien binnen 2 maanden voor aanvang van het verblijf geannuleerd wordt. Hoe pijnlijk de reden van een annulering soms kan zijn, Het Catshuys is niet in staat om van alle annuleringen de financiële schade te dragen; de kamer komt leeg te staan terwijl we meermalen al ‘nee’ hebben verkocht aan andere belangstellenden en de lege kamer is in veel gevallen niet zo snel weer opgevuld.   

Om het risico op financiële schade voor alle partijen zo laag mogelijk te houden, hebben we een annuleringsservice in het leven geroepen. 

Wat houdt de annuleringsservice in?
Bij annulering van de reservering worden de kosten van de geannuleerde dagen vergoed minus € 25,- voor de administratiekosten.

Wat zijn de voorwaarden?
Indien u gebruik maakt van de annuleringsservice kunt u de reservering annuleren zonder opgaaf van reden of verklaring. Bijvoorbeeld: bij ziekte of overlijden van uzelf, een familielid of uw kat, een negatief reisadvies, relatie beëindiging, een alternatieve verzorging voor uw kat, overmacht of welke andere reden dan ook, bent u geen annuleringskosten verschuldigd.

Ook als u onverhoopt het verblijf van uw kat voortijdig moet beëindigen, zullen de resterende dagen vergoed worden.

De annuleringsservice kan tot 7 dagen na reservering afgesloten worden. Reserveringen binnen 2 maanden voor aanvang van het verblijf kunnen ook van de annuleringsservice gebruik maken echter de 7 dagen bedenktijd zijn dan niet van toepassing.

Na annulering van een bestaande reservering zónder annuleringsservice, geldt een 'wachttijd' van 1 maand om een nieuwe reservering voor (gedeeltelijk) diezelfde verblijfsperiode te maken mét annuleringsservice. 

Wat zijn de kosten?
Voor de annuleringsservice berekenen wij 10% van de verblijfskosten.  

Hoe sluit u deze service af?
Op het reserveringsformulier kunt u aangeven of u van de annuleringsservice gebruikt wilt maken door deze optie aan te vinken. Op de schriftelijke reserveringsbevestiging/factuur ziet u de kosten voor deze service apart vermeld staan.

Hoe annuleert u de reservering?
Een annulering kan telefonisch,  per e-mail of whatsapp waarna u een bevestiging per e-mail ontvangt. Eventuele vooruitbetalingen van de verblijfskosten worden op uw rekening retour gestort, minus € 25,- administratiekosten. 

Indien annulering per e-mail of post wordt gedaan, ligt bewijslast voor het daadwerkelijk tijdig verstuurd hebben van de annulering ligt bij de klant.

Wat zijn de risico’s zonder de annuleringsservice
De annuleringsservice is niet verplicht; indien geen gebruik wordt gemaakt van deze service hanteren wij zonder uitzondering de annuleringsvoorwaarden volgens art. 8 van de Algemene Voorwaarden