Sabrina

manager dierverzorging

Kennis CV

Multidisciplinair kattengedragssymposium: 
‘De laatste levensfase van de kat’

Welke lichamelijke klachten komen er zoal voor, welke gedragsmatige en emotionele veranderingen vinden er plaats?
Welke begeleiding kunnen we bieden in het proces van levenseinde-bepaling, afscheid nemen en de rouwperiode erna?

Kattenkenniscentrum

Onderwerpen:  wetenschappelijke inzichtingen over het effect van voeding op gedrag – diverse aspecten van het aanbieden van voer a.d. kat – introductie nieuwe kat/meerkat huishouden – smaakaversie – voerpuzzels – training – emoties

Kattencampus

Relatie gedrag en gezondheid bij honden. 

Monique Bladder

EHBO bij katten door specialist kattengeneeskunde:

Frits Lamberts

EHBO bij dieren:

Spoedgevallen, shock, botbreuken, wonden, vergiftiging + praktijk oefenen met verband aanleggen. 

Sterkliniek Ermelo

Een coaching traject van een jaar over succesvol ondernemen in de dierenbranche en alles wat daarbij komt kijken. 

Vrijwilliger zwerfkattengroep Ermelo e.o. 

Dierenwelzijn en de 5 vrijheden van Brambell

Dr. Claudia Vinke

Gedrag van de kat vanuit de biologie van het dier. 

Dr. Claudia Vinke

Medische zorg in dierenasielen, hygiëne, welzijn en verzorging in asielen. 

Ruth van der Leij

EHBO, ontwikkeling van kittens, leeftijden schatten, verzorging moederloze kittens, omgaan met verwilderde katten, ziekten

Hoe belangrijk zijn de zintuigen, wat is natuurlijk kattengedrag, stresssignalen herkennen, kattentaal, territorium gedrag, sociale organisatie van katten. 

Tinley academie

Relatie tussen mens en dier

Clickertraining, voedselverrijking, Bach Bloesems, genetica bij fokken en de invloed van moederpoes op kittens

Modules communicatie en interactie, wetgeving, omgaan met agressie, veterinaire kennis gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren, EHBO

Opleiding MBO4
-Specialisatie: asies, pension en kennel.
-Honden- en kattenbesluit (besluit houders van dieren)

-Certificaat dieetvoeding en medicijnleer. 

Aeres Barneveld

 

 


Al van jongs af aan is mijn passie voor en verbinding met dieren groot. Ze leren ons zoveel, maken onze wereld mooier en het is iedere keer weer een groot plezier om een nieuwe kat met zijn/haar eigen unieke voorkeuren en wensen te leren kennen. 

In 2006 ben ik afgestudeerd als ‘manager dierverzorging’ na het volgen van de 4-jarige voltijdsopleiding aan het Groenhorst college in Barneveld. Ik heb mij gespecialiseerd in het reilen en zeilen van het asiel/pension/kennel en ben in het bezit van het honden en kattenbesluit (beluit houders van dieren) en diverse certificaten zoals EHBO, dieetvoeding en medicijnleer. Tijdens mijn studie heb ik, naast de vele uren praktijkles waar Barneveld bekend om staat, ook diverse stages gelopen waaronder o.a. in een dierenartspraktijk, asiel, kattenpension en dierenspeciaalzaak.

Na mijn studie ben ik blijven leren en ontwikkelen, zowel als ondernemer als in gedrag en gezondheid van katten. In 2010 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf als professioneel dierverzorger aan huis. In de loop van de jaren heb ik veel ervaring opgedaan en weet ik goed hoe moeilijk het kan zijn om de zorg van je geliefde kat aan iemand anders over te laten.

Samenwerking 
Al sinds de start van het prachtige Catshuys werk ik samen met Monique en neem ik regelmatig de honneurs waar. Haar individuele aandacht voor kat en klant, de set-up van het hotel, de hygiëne protocollen, rustige sfeer, routine en veiligheid maken, naast haar kennis en kunde én haar warme persoonlijkheid, het Catshuys tot een echt uniek kattenhotel. Welzijn voor de kat staat hier voorop en daar kan ik mij helemaal in vinden!

Je kunt mij treffen op de woensdagen en tijdens vakantie of studiedagen van Monique. Ik kijk er naar uit om jullie en jullie bijzondere kat(ten) te ontmoeten en te mogen verzorgen! 

Scroll naar boven