Voorwaarden

vaccinaties – gezondheid – algemeen

Vaccinaties &        Gezondheid

Wij vinden het belangrijk dat onze logés in goede gezondheid komen logeren én ook weer naar huis gaan! 

Lees daarom aandachtig de informatie over vaccinaties en gezondheid door zodat je kat veilig kan komen logeren.

In mijn blog lees je over het hoe-en-waarom van vaccinaties bij de kat

 

Vaccinaties

Vaccinaties zorgen ervoor dat je kat antistoffen tegen ziekteverwekkers gaat aanmaken. En dat is best belangrijk voor een verblijf in een kattenhotel...

Gezondheid

Voordat je kat komt logeren, is het verstandig om thuis preventief een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen die de gezondheid van je kat ten goede komen...

Vaccinaties

Verplichte vaccinaties

Alle katten die in Het Catshuys komen logeren,  moeten een geldige vaccinatie hebben tegen: 

– Niesziekte (Rhinotracheïtis virus (=herpes) + Calicivirus)
– Kattenziekte (Panleucopenie = parvovirus)

De niesziekte moet jaarlijks gegeven zijn, kattenziekte kan elke 2-3 jaar gegeven zijn. Is je kat een aantal jaren niet gevaccineerd, dan is een ‘boostervaccinatie’  weer noodzakelijk. Meer informatie kun je in mijn blog over vaccinaties lezen of bel even voor meer informatie (06-19906070) 

Vaccinatieschema kittens tot 1 jaar:
– 9 en 12 weken: nies- en kattenziekte (= boostervaccinatie)
– 6-12 maanden: 3e vaccinatie tegen niesziekte
– Bb (Bordetella bronchiseptica – neusdruppelvaccin)

 

 

 Aanbevolen vaccinaties

– Bb neusdruppel vaccinatie (Bordetella bronchiseptica – neusdruppelvaccin)

De Bb vaccinatie geeft een extra bescherming van de voorste luchtwegen en wordt sterk aanbevolen  maar is niet verplicht voor katten ouder dan 1 jaar.

De Bb neusdruppel biedt al voldoende bescherming tegen de Bb bacterie na 72 uur. Toch moet deze vaccinatie minimaal 6 weken voor aanvang van het verblijf gegeven worden omdat de bacterie nog weken uitgeniest kan worden. De eerste 3 weken is dat nog besmettelijk, na 3 weken neemt de besmettelijkheid af. 

 Geldigheid vaccinaties

niesziekte: tenminste 3 weken voorafgaand aan het verblijf en niet ouder dan 10 maanden op de dag dat je kat weer naar huis gaat 
kattenziekte: tenminste 3 weken voorafgaand aan het verblijf niet ouder dan 2-3 jaar
 
Bb: tenminste 6 weken voorafgaand aan het verblijf 

Ook al is je kat binnen het afgelopen jaar gevaccineerd, dan is dat nog geen bevestiging dat hij/zij voldoende antistoffen heeft opgebouwd. Een aantal factoren spelen daarin een rol zoals vaccinatiegeschiedenis, leeftijd en stressgevoeligheid. Wij zullen daarom bij een reservering van elke kat een kopie van het vaccinatieboekje opvragen om te bepalen of de vaccinaties voldoen aan de vaccinatie-eisen van Het Catshuys. Indien nodig, geven wij hierover aanvullend advies. 

Twijfel je over de geldigheid van de vaccinatie’s van jouw kat? Stuur dan even een kopie van het vaccinatieboekje toe zodat wij kunnen beoordelen of je kat voldoende beschermd is voor een veilig verblijf in Het Catshuys.

Aanvullende voorwaarde 


Voor het verblijf in de zomermaanden juli-augustus-september:

De hoeveelheid anti-stoffen (en dus de bescherming) is het hoogst tussen 3 weken en 3 maanden ná de vaccinatie; juist in de zomermaanden is het drukker in het kattenhotel en dat verhoogt de infectiedruk. 

Daarom hebben wij in samenspraak met MSD Animal Health de volgende aanvullende voorwaarde gesteld voor een verblijf in de zomermaanden: 

Komt je kat in de zomermaanden Juli-Augustus-September logeren en is de laatste vaccinatie in het voorgaande jaar gegeven (bijvoorbeeld november of december), dan moet je kat vóór het verblijf gevaccineerd worden. Ideaal is om 3 weken voor aanvang van het verblijf te laten vaccineren (let op: de Bb moet minimaal 6 weken vóór het verblijf gegeven worden!)  

In goede gezondheid komen logeren en ook weer in goede gezondheid naar huis! 

Gezondheid

Parasieten behandeling

Wellicht overbodig te vermelden dat je kat vrij is van – en behandeld tegen parasieten als hij/zij komt logeren. Mochten we tijdens het verblijf onverhoopt parasieten constateren, dan zullen we je kat met een doeltreffend middel behandelen. Deze kosten zullen aan je doorberekend worden. 

Chronische klachten

Als je kat chronische verkoudheidsverschijnselen heeft (hoesten, niezen, oog- of neusuitvloeiing), ben je verplicht ons daarvan op de hoogte te brengen. 
In overleg zullen we beoordelen of de gezondheid van je kat het toelaat om te komen logeren. 

Castratie bij katers

Katers ouder dan 6 maanden zijn alleen welkom als zij gecastreerd  zijn; een chemische castratie is niet afdoende.
Ongecastreerde katers die ouder zijn dan 6 maanden kunnen wij om hygiënische redenen en vanwege de geuroverlast niet toelaten in het hotel. 

Medicijn gebruik

Het toedienen van medicatie is geen enkel probleem. Graag ontvangen wij wel van te voren alle belangrijke informatie. 
Bij twijfel over de gezondheid van je kat tijdens het verblijf in Het Catshuys zullen wij niet aarzelen om – indien mogelijk na overleg  – de deskundigheid van de dierenarts te raadplegen. 

Diabetes

In Het Catshuys zijn katten met diabetes van harte welkom! We beschikken over ervaring met een standaard naald en de prikpen. Tevens hebben we de juiste middelen in huis om de bloedglucosewaarde te bepalen.  Uiteraard doen wij niets zonder overleg, desgewenst met de dierenarts. 

Anatomische afwijking

Katten met een anatomische afwijking die gezondheidsrisico’s met zich meebrengen zoals brachycephalie ( Pers, Exotic, Highland/Scottish Fold en soms bij Britse Kortharen) laten wij niet toe in Het Catshuys. Naast ademhalingsproblemen is er vaak sprake van oog- en neusuitvloeiing. Dit verhoogt het risico op infecties en besmetting van andere logerende katten. 

Boekingsvoorwaarden

Minimaal verblijf: 

– tijdens schoolvakanties – 8 dagen
– buiten schoolvakanties – 4 dagen

Maximaal verblijf: 

– 4 weken
– in overleg langer, afhankelijk van seizoen en karakter van de kat

Scroll naar boven